Νόστιμες συνταγές χωρίς γλουτένη από τις κ. Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου – Σουφλέ με μήλα

2 ΛΕΠΤΑ

Γράφουν για το peptiko οι σεφ κ. Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου

Τηλέφωνα Realfood: 210-2856057

b9_502.jpg

Σε κάθε τεύχος του Realfood, που κυκλοφορεί κάθε μήνα στα περίπτερα, βρίσκετε πάντα φαγητά και γλυκά πρωτότυπα, νόστιμα και παραδοσιακά χωρίς γλουτένη.

Αγαπητοί φίλοι, κατά καιρούς μου έχετε ζητήσει συνταγές για ψωμί / κέικ / μπισκότα χωρίς γλουτένη. Πειραματίστηκα, αρχικά με μια έρευνα αγοράς για να διαπιστώσω ποια είναι τα πιο εφικτά και οικονομικά προϊόντα που θα μπορούσαν να δώσουν το ζητούμενο αποτέλεσμα στις συνταγές που θα δοκίμαζα. Έκανα πολλές δοκιμές και διάβασα αρκετά για το σοβαρό αυτό θέμα, πριν αποφασίσω να σας παρουσιάσω τις πρώτες συνταγές που βγήκαν από την κουζίνα μου. Ελπίζω να σας ικανοποιήσουν και υπόσχομαι σύντομα να έχω κι άλλες συνταγές στη στήλη αυτή για εσάς!

Σουφλέ με μήλα

SOUFLE MILA.JPG

Χρόνος ετοιμασίας 1 ώρα

  • 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 μέτρια μήλα για τάρτες
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 3 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • ½ κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι βανίλια
  • 1/4 κούπας ζάχαρη

Καθαρίστε τα μήλα κι αφαιρέστε το εσωτερικό τους με το ειδικό εργαλείο. Κόψτε 7 ομοιόμορφες λεπτές ρόδες και τα υπόλοιπα κόψτε τα σε λεπτά φετάκια. Σ΄ένα τηγάνι με βαρύ πάτο λιώστε το μισό βούτυρο. Προσθέστε τη μισή ζάχαρη, το μισό χυμό λεμονιού και τα μήλα, τα κομμένα σε φετάκια. Σοτάρετέ τα ακάλυπτα, ώσπου να απορροφηθεί σχεδόν το νερό τους. Βουτυρώστε ένα πυρέξ με διάμετρο 25 εκ. και στρώστε τα σοταρισμένα μήλα. Χτυπήστε στο μίξερ τα κροκάδια, να πήξουν. Ρίξτε την κρέμα, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και τη βανίλια και χτυπήστε τα, να ενωθούν σε αφράτο μίγμα. Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπήστε τ΄ασπράδια, να αφρατέψουν. Προσθέστε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και χτυπήστε, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα να στέκεται. Ανακατέψτε την απαλά με το μίγμα των κροκαδιών. Αδειάστε το μίγμα στο πυρέξ επάνω από τα μήλα. Στο τηγάνι που σοτάρατε τα μήλα βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τις ρόδες των μήλων. Σοτάρετέ τα να φύγει το νερό τους και να γλασαρισθούν. Τοποθετήστε τα συμμετρικά επάνω στη ζύμη και ψήστε το σουφλέ στους 180°C, 30΄ περίπου. Κοσκινίστε λίγη ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια και σερβίρετέ το αμέσως.


Ροδάκινα στο φούρνο με κρούστα τριμμένα μακαρούνς
Κέικ αμυγδάλου με ασπράδια
Καζάν ντιμπί (καζάν ντιπί)

Εύκολο Τυρόψωμο (χωρίς γλουτένη)

Καλαμποκόπιτα Μετσόβου

Αμυγδαλωτά (εργολάβοι, μισοφέγγαρα)

Τελευταία ενημέρωση: 22 Απριλίου 2024, 23:25

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, Θεσσαλονίκη

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία

Πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΘΡΟΥ